Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

Paradiso voor een keer Euthanasie-kerk

Gepubliceerd op zondag 3 november 2002 11:28

AMSTERDAM (ANP) - Het voormalige kerkgebouw Paradiso biedt woensdag 13 november voor het eerst in haar geschiedenis onderdak aan de Church of Euthanasia. DJ Chris Korda, de controversiŽle voorganger en grondlegger van deze religieuze groepering, geeft dan een optreden.

De Church of Euthanasia is tegen de vermenigvuldiging van het menselijke ras. De kerk maakt op haar website (www.churchofeuthanasia.org) promotie voor zelfmoord, euthanasie, kannibalisme en anale seks. In de videoclip I like to watch uit 2001 vergelijkt Korda de verslaggeving over de aanslag op 11 september met sport en porno.

De organisatie van het Lowlands festival besloot in juli dezelfde house-act uit de programmering te schrappen. De organisatie zag de opvattingen van Korda liever niet geuit ziet op het festival.

Na afloop van het concert gaat DJ Chris Korda in discussie met het publiek over de inhoud van zijn optreden. Vermoedelijk is zijn act een niet al te subtiel verpakte vorm van maatschappijkritiek.

In een begeleidend schrijven stelt Korda: ,,I Like to watch is een persoonlijke studie van corruptie en decadentie: het laat zien in hoeverre ik ben geperverteerd door het inherente voyeurisme van de massamedia.'' Ook schrijft hij: ,,Tijdens mijn leven zijn er tienduizenden soorten uitgeroeid, hun genetische gegevens zijn letterlijk weggevaagd van de aarde.''

 top  email the Church of Euthanasia