Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

Chris Korda en zijn vier gruwelijke geboden

Door Cyril Snijders, ANP

AMSTERDAM (ANP) Over zijn optreden zijn kamervragen gesteld, het Openbaar Ministerie onderzoekt of hij strafbare feiten gaat plegen en zijn beveiliging is verscherpt. Toch heeft de New Yorkse techno-dj annex dominee van zijn Euthanasiekerk Chris Korda woensdagmiddag nog steeds zin in zijn optreden in Paradiso. Korda laat zich niet ontmoedigen door de commotie rondom zijn vier 'geboden': zelfmoord, kannibalisme, abortus en sodomie. Sterker nog: "Ik ga een een nieuwe bijbel schrijven."

Wie een na deze informatie een satanistische contactgestoorde man verwacht, komt bedrogen uit. In het Amsterdamse Museumhotel zit een uiterst beleefde man, die met veel woorden en handgebaren probeert uit te leggen wat zijn boodschap is en daarbij telkens intellectuele geestverwanten citeert. Behalve zijn gelakte nagels is er niets opvallends te ontdekken aan Korda, die net een geanimeerd gesprek afsluit met zijn enige Nederlandse volgelinge, de publiciste Karin Spaink.

De 39-jarige Korda erkent dat zijn boodschap niet altijd even subtiel overkomt. Maar dat is volgens hem van ondergeschikt belang. Hij heeft een missie en dat is om zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat de mensheid, met de VS voorop, de aarde naar de knoppen helpt. Korda: "Diersoorten sterven uit en niemand doet er wat aan. We zijn allemaal verblind door de massamedia."

Hij had dan ook een geheel eigen kijk op de aanslagen van 11 september 2001. Korda: "Van de voortdurende herhaling van de beelden van de twee vliegtuigen die zich in de torens boorden, raakte ik seksueel opgewonden." Precies drie maanden later kwam hij met het nummer 'I like to watch' en een controversiele videoclip waarin hij de instortende torens vergelijkt met harde porno en sportwedstrijden. "Alledrie vormen van massavermaak", aldus Korda.

Het illustreert zijn haat tegen het imperialisme van de Verenigde Staten. "Het was leuk om te zien dat eindelijk Amerika eens gepakt werd. Zoveel macht moet zich een keer tegen je keren. Je kunt niet overal op de wereld mensen vermoorden en zelf buiten schot blijven", zegt de dj. De aanslagen op de Amerikaanse 'fallussymbolen' voelden voor Korda als een genoegdoening voor al die tijd dat hij is 'geperverteerd' door de Amerikaanse massamedia.

Zijn anti-humanistische leer, te vinden op www.churchofeuthanasia.org, heeft volgens dominee Korda wereldwijd driehonderd volgelingen. Die hebben allemaal beloofd zich niet voort te planten, wat hen officieel lid maakt van de Euthanasie-kerk. De vier 'geboden' , die echter vrijwillig kunnen worden opgevolgd, heeft Korda zorgvuldig uitgedokterd. Zelfmoord en abortus gaan overbevolking tegen, kannibalisme redt dierenlevens en met sodomie blijft sex leuk en zonder gevolgen. Als iedereen zijn geboden opvolgt, dan gaat het spoedig beter met de wereld. "De mensheid is anti-leven, daarom is de aarde beter af zonder", aldus Korda.

Zelf zegt hij al meerdere malen op het punt te hebben gestaan om zelfmoord te plegen, maar zag daarvan af omdat zijn levenswerk nog niet af is: een boek waarin zijn leer uitgewerkt is. "De bijbel van het anti-humanisme", zal het gaan heten. Karin Spaink reageert enthousiast.

 top  email the Church of Euthanasia