Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

OM alert op Church of Euthanasia

Gepubliceerd op vrijdag 8 november 2002 18:09

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bekijkt of tijdens de Church of Euthanasia, volgende week in Paradiso, strafbare feiten worden gepleegd. Dit zei persofficier van justitie M. Bloos vrijdag.

De religieuze groepering van de Amerikaanse DJ Chris Korda is tegen vermenigvuldiging van het menselijke ras en promoot zelfmoord, euthanasie en kannibalisme. Tweede-Kamerlid Rouvoet van de ChristenUnie stelde deze week vragen aan minister Donner van Justitie over de Church of Euthanasia. In de raadscommissie Algemene Zaken in Amsterdam volgde CDA'er H. Res die burgemeester Cohen vroeg de bijeenkomst te verbieden.

Niet verbieden

De show heeft de aandacht van Cohen en het OM, maar zij denken nog niet aan het verbieden van de Church of Euthanasia. Volgens een woordvoerster van Cohen zou de burgemeester dit alleen kunnen op basis van te verwachten openbare ordeproblemen en is dat niet aan de orde. Het OM zal ingrijpen als strafbare feiten worden begaan, maar heeft geen aanwijzingen dat hiervan sprake zal zijn.

De voorstelling staat voor woensdag gepland in Paradiso. In de voormalige kerk denkt men niet aan afgelasten. ,,Wat ons betreft gaat de voorstelling gewoon door'', aldus een woordvoerder.

Volgens Paradiso blijft de beroering over de voorstelling beperkt tot de politiek en de media en stoort het publiek zich nauwelijks aan Korda. Een publiekstrekker is de Church of Euthanasia nog niet. Paradiso verkocht tot vrijdag in de voorverkoop twaalf kaartjes.

 top  email the Church of Euthanasia