Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

CDA wil géén optreden van haat propagerende groepering

07 november 2002

CDA Amsterdam is faliekant tegen het optreden van de Amerikaanse Church of Euthanasia aanstaande woensdag in Paradiso in Amsterdam. Deze groep zet met hun optredens aan tot zelfmoord, kannibalisme en euthanasie. CDA vindt dat dit soort haat propagerende standpunten niet gecommuniceerd mogen worden via het publieke podium, in dit geval Paradiso. Het is zeer waarschijnlijk dat deze Amerikaanse groep de openbare orde zal verstoren, zo blijkt uit eerdere optredens in Hamburg en Berlijn.

CDA raadslid Hans Res heeft dan ook vandaag tijdens de commissie Algemene Zaken hierover mondelinge vragen gesteld aan burgemeester Cohen. Onlangs zijn er in de Tweede Kamer ook vragen over de optredens van deze groep gesteld. Toch is het zaak voor Burgemeester Cohen om de openbare orde in Amsterdam te bewaren. CDA vraagt dan ook met klem aan Cohen om dit optreden te verbieden.

Voetbalwedstrijden zoals onlangs Ajax tegen Utrecht worden ook afgelast op grond van haat propagerende leuzen, om diezelfde reden vindt het CDA dat de gemeente Amsterdam ook dit optreden moet aflasten. ‘De internetsite van deze groep verklaart alles. Hierin staan gruwelijke leuzen als ‘Save the planet and kill yourself’. Alsof dat nog niet genoeg is staan er zelfs handleidingen voor zelfdoding en voor het eten van mensenvlees. Dit is niet meer op het randje wat mogelijk is, dit is er ver over heen’, aldus het raadslid Hans Res.

Voor meer informatie kunt bellen met:
De CDA fractie Amsterdam
020-5523476
Hans Res
06-18320887

 top  email the Church of Euthanasia