Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

16 juli 2002, 20:52 uur

Lowlands schrapt zelfmoordprediker

Henk Willem Smits

Groningen - Organisator van het Lowlandsfestival, Mojo, heeft het geplande optreden van de Amerikaanse housemuzikant en zelfmoordconsulent Chris Korda definitief geschrapt. Dit naar aanleiding van een artikel in het Dagblad van het Noorden over Korda als onder meer voorganger van de Church of Euthanasia, die de overbevolking wil tegengaan door het aanmoedigen van zelfmoord.

Op de website van de Church of Euthanasia staat uitgelegd hoe je zelfmoord kan plegen. Daarnaast heeft Korda een videoclip gemaakt waarin beelden van de aanslag op 11 september zijn vermengd met harde porno. Korda was van plan de clip te laten zien op Lowlands."We waren niet bekend met Korda's gedachtegoed", zegt festivaldirecteur Erik van Eerenburg van Lowlands. Gisteren heeft hij zich samen met zijn medewerkers wel verdiept in Korda. "Ik vind het heel onsmakelijk, ik werd er onpasselijk van," zegt Van Eerenburg nu. "Vervelend dat in de krant stond dat hij op Lowlands zou komen."

De programmeurs van Lowlands kregen Korda aangeboden in een 'pakket' met houseartiesten. "We hebben een cd-tje geluisterd en vonden het goede muziek, verder wisten we niets van hem". Hans van Rompaey van het promotieteam van Lowlands: "We hebben wel vaker een band of artiest op ons festival met rare songteksten, maar dan zit er een zeker showelement in. Bij Korda ontbreekt een dergelijke relativering, hij lijkt het serieus te menen. We hebben in het verleden al eens een zelfmoordgeval gehad op Lowlands. Het leek ons niet opportuun iemand op het podium te zetten die roept: 'save the planet, kill yourself'."

 top  email the Church of Euthanasia