Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

Chris Korda teleurgesteld in Nederland

geplaatst op: 19-07-2002 10:31:00

Henk Willem Smits

De Amerikaanse housemuzikant en zelfmoordconsulent Chris Korda zou 25 augustus op het Lowlandsfestival komen, maar de organisatie verwijderde hem deze week van het programma...

Korda reageert verbaasd en teleurgesteld op de afzegging: "Ik had nooit verwacht dat mij dit uitgerekend in Nederland zou overkomen. Maar ik had ook al gehoord dat Nederland niet meer zo liberaal is als het was."

Lowlands verwijderde Korda toen het dinsdag via deze krant ontdekte dat hij voorganger is van de Church of Euthanasia, die aanzet tot zelfmoord, en vanwege de videoclip die hij bij zijn optredens laat zien. Hierin zijn beelden van de WTC-aanslag van 11 september vermengd met harde porno. Directeur Erik van Eerdenburg van Lowlands vindt Korda "een zieke pervert".

Korda vindt het raar dat de organisatoren van Lowlands niets weten over artiesten die ze boeken. Lowlands kreeg Korda aangeboden in een pakket van drie housemuzikanten. "Ik speel wel vaker op grote, commerciŽle festivals, onlangs nog op Sonar in Barcelona. Die programmeurs wisten wel van alles over de Church of Euthanasia. Lowlands is schijnbaar toch meer een familie-uitje, en niet het juiste festival voor mij."

Verklaring

Korda heeft een verklaring doen uitgaan als reactie op de afzegging van Lowlands. Hierin staat onder meer: 'wanneer antisociale ideeŽn slechts modieuze poses zijn en door middel van marketing worden gebracht als jeugdcultuur, is er geen dreiging voor de bedrijven die het festival sponsoren. Maar wanneer die neprebellie wordt vervangen door extreme kunst met een serieuze boodschap, grijpt het bedrijfsleven meteen in om zichzelf te beschermen'.

Over zijn videoclip schrijft hij: 'de video is een zelfonderzoek, die laat zien in hoeverre ik ben geperverteerd door het voyeurisme dat inherent is aan de massamedia. Er is veel moed voor nodig die lelijkheid in mezelf onder ogen te zien; ik zou er een medaille voor moeten krijgen'.

 top  email the Church of Euthanasia