Church of Euthanasia

The One Commandment:
"Thou shalt not procreate"

The Four Pillars:
suicide · abortion
cannibalism · sodomy

Human Population:
SAVE THE PLANET
KILL YOURSELF
Translate button

Korda kan gang gaan in Paradiso

BERT STEINMETZ

AMSTERDAM - Het optreden van de omstreden Amerikaanse deejay en videokunstenaar Chris Korda in Paradiso, morgenavond, kan gewoon doorgaan. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam en hoofdofficier van justitie Leo de Wit zien vooralsnog geen aanleiding ertegen in actie te komen.

Cohen en De Wit kondigden vorige week aan te onderzoeken of het optreden verboden kon worden, nadat gemeenteraadslid Hans Res (CDA) daarom donderdag had gevraagd. JoŽl Voordewind, voorzitter van de ChristenUnie in Amsterdam, drong er vanmorgen nogmaals bij Cohen op aan de voorstelling te verbieden. In de Tweede Kamer heeft de ChristenUnie vragen over deze kwestie gesteld.

Maar volgens persofficier Dop Kruimel 'is er vooralsnog geen sprake van een strafbaar feit'. ''Vooruitlopend op de zaken zullen wij dus niet optreden. Maar morgen zullen we handelen naar bevind van zaken.''

Ook de woordvoerster van burgemeester Cohen zegt dat 'op grond van de openbare orde er geen titel is om op te treden'. ''De burgemeester kan de voorstelling niet verbieden en doet dat dus ook niet.''

Woordvoerder Luc de Loo van Paradiso zegt dat hij er altijd van is uitgegaan dat het concert van Korda zou doorgaan. Ondanks alle ophef loopt het nog steeds niet storm aan de kassa.

Korda is een controversiŽle kunstenaar, die zichzelf voorganger noemt van de Church of Euthanasia. Hij propageert tijdens zijn optredens zelfmoord en kannibalisme en vertoont schokkende videoclips, zoals beelden van de aanslagen op de Twin Towers vermengd met fragmenten porno en sport.

© Het Parool, 12-11-2002

 top  email the Church of Euthanasia